donderdag 7 april 2016 / De Correspondent /

Nieuws & achtergrond

Dit ga ik doen met jullie reacties op mijn oproep over voedsel en duurzaamheid

Drie weken geleden vroeg ik: welke feiten, claims en mythes over voedsel en duurzaamheid wil jij onderzocht hebben? Het aantal waardevolle reacties was overweldigend. In deze update zet ik de waardevolste observaties op een rij en kondig ik mijn volgende verhaal aan.

Wat een reacties! Ik wist dat voedsel en duurzaamheid veel mensen bezighoudt, maar de hoeveelheid reacties op mijn oproep verbaasde me toch: circa 250 onderaan het stuk, 90 via Facebook en een stuk of 15 e-mails in mijn mailbox.

De reactie van een van jullie bleek profetisch: 'Allereerst bedankt dat je hier aandacht aan gaat besteden! En heel veel succes gewenst, want je haalt je nogal wat op je hals.'

Evengoed: heel veel dank voor jullie tips, suggesties, op- en aanmerkingen. Ze blijven onverminderd welkom, want ze leveren heel veel waardevolle informatie en inzichten op.

Sommigen van jullie deden een eenvoudige suggestie ('leidt intensieve industrie tot bodemerosie?'), anderen stuurden een paar A4’tjes met beschouwingen, vergezichten en bijbehorend literatuurlijstje. Ik heb alle reacties gelezen, maar het is helaas ondoenlijk om op allemaal te reageren.

Daarom deze update, waarin ik laat weten wat ik met jullie suggesties doe. Lees verder op De Correspondent (gratis).