Artikelen in 'Zeilen' - X
/4207.png
maandag 28 januari 2019 / Zilt Magazine

Ode aan de winterklus

Koop een boot en werk je dood, smalen vrienden. Wat ze niet weten, is dat klussen aan je boot heerlijk is. Mijn Ode aan de winterklus. 

/4305.jpg
donderdag 28 maart 2019 / Zilt Magazine

Alarm! Is noordvuurwerk nog van deze tijd?

Noodvuurwerk. Je hoopt het nooit nodig te hebben. Maar toch haal je het aan boord. Is noodvuurwerk nog wel van deze tijd? Zijn moderne alternatieven niet effectiever? En moet je zo’n pakket echt telkens verversen? Evert Nieuwenhuis ging op zoek naar antwoorden.

/3796.jpg
maandag 12 juni 2017 / Zilt

'Het ging mij om het bouwen'

Vijftien jaar bouwde Tom Pollmann bijna dagelijks aan zijn Emma, een perfecte replica van een Noorse reddingsboot uit 1909. Maar na slechts enkele korte zeereizen ligt zijn Colin Archer nu te koop. Droevig is Pollmann niet: “Ik heb volop van de bouw genoten.”

/3752.jpg
woensdag 26 april 2017 / Zilt Magazine

Oversteek als revanche

Verslag van mijn eerste oversteek op eigen kiel naar Southwold. Een schitterende tocht met veel zon en hemelse winden, maar gelukkig niet zonder avontuur.

/3732.jpg
donderdag 30 maart 2017 / Zilt

De ziel van Zilt

Ze treden niet graag op de voorgrond. Maar bij het tienjarig bestaan van Zilt vertellen de makers graag over het ontstaan van hun blad en over wat hen drijft. Ontmoet het driemanschap dat de brug van Zilt bestiert.

Ontij en overmoed
donderdag 26 januari 2017 / Zilt

Ontij en overmoed

Tijdens zijn eerste oversteek op eigen kiel raakt Evert Nieuwenhuis in de problemen voor de kust van Scheveningen. Hij is een van de 1529 watersporters waarvoor de KNRM in 2016 in actie kwam. Wat ging er mis?

/3531.jpg
donderdag 27 oktober 2016 / Zilt

Rekenen en genieten - Wadzeilen voor beginners

Met zijn Galatea, een Taling 32, verkent Evert Nieuwenhuis met twee kinderen en hoogzwangere vrouw voor het eerst de Waddenzee. Vooral het getij vindt hij een uitdaging, maar na verloop van tijd kiest hij zijn eigen koers en durft zelfs het advies van een ervaren waddenzeiler in de wind te slaan.